Uraohjaus ensimmäisessä ammatinvalinnassa tai uran käännekohdassa?
Tarvitsetko asiantuntijapsykologin sparrausta uralla etenemisen varmistamiseksi? Pelkäätkö uupuvasi työhösi ja haluatko vahvistaa työssä jaksamistasi vahvistamalla itsetuntemusta, omien rajojesi ja resurssiesi tiedostamista?
Onnellisuus, onnistuminen ja motivoiva työura saavat mahdollisuuden vasta silloin kun henkilöllä on soveltuvuutta työn vaatimuksiin riittävästi.
Uraohjaus ensimmäisessä ammatinvalinnassa tai uran käännekohdassa?
Työura on iso osa elämäämme ja yhä useampi haluaa elämäänsä mielekkyyttä myös työnsä kautta, eli haluaa työskennellä työssä jossa viihtyy ja jossa onnistumisen edellytykset ovat mahdollisia. Silloin kun vasta suunnittelee työuransa alkua nuorena työelämään tulijana tai alanvaihtoa pohtivana, psykologinen soveltuvuustutkimus auttaa itsetuntemuksen vahvistamisessa, omien vahvuuksien ja epäonnistumisen ja uupumisen riskien tiedostamisessa. Uuden uran etsijöiden henkilöarvioinneissa puhumme usein varhaisen potentiaalin tunnistamisesta. Mitä aiemmin oma itsetuntemus vahvistuu, sitä sujuvammin oman uran löytyminen etenee sekä sitä paremmin niin epäonnistumisen kuin uupumisen riskejä voidaan välttää.
Uraohjaus ensimmäisessä ammatinvalinnassa tai uran käännekohdassa?
Koulutusvaiheessa keskiössä on usein oppimisvalmiudet alan työtehtävien vaatimuksiin. Työelämään siirtymisen jälkeen yhä keskeisemmäksi työssä jaksamisen ja onnistumisen näkökulmista nousevat erilaiset persoonassa olevat tekijät, kuten oman luonteen vahvuudet alalle. Luonteenominaisuudet ovat yleensä keskeisiä tekijöitä siinä, kuinka henkilö saa motivaationsa säilymään työn haasteisiin. Psykologisessa soveltuvuustutkimuksessa tutkitaan näitä kaikkia kolmea urasuunnittelussa keskeisiä tekijöitä: oppimisvalmiuksia alalle, persoonallisuuden tekijöitä, kuten luonteenominaisuuksia sekä motivaation suuntautumisen reunaehtoja.
Varhaisen potentiaalin tunnistamisessa ja itsetuntemuksesi vahvistamisessa tutkimusprosessi on vastaava kuin soveltuvuustutkimuksessa rekrytointien yhteydessä, mutta potentiaalikartoituksiin on yleensä hyvä varata enemmän palautekeskusteluaikaa. Tutkimukset voidaan suorittaa myös etätutkimuksina, jolloin psykologin haastattelu ja palautevalmennuskeskustelut suoritetaan videopuhelulla WhatsApp- tai skype- sovelluksen avulla.
Voit tehdä ajanvarauksen puhelimitse 050-4072720 tai viestillä ajanvaraus@paamaara.com